OFA-vann i Asker

Oslo Kommune eier tomter og strandlinje i deler av Dikemarkvannene. OFA har derfor fiskeretten i en del vann i Asker også, siden vi forvalter vannene til Oslo Kommune. For å krepse på strekningen med tykk svart linje kreves det OFA-krepsekort. Se info om krepsefiske på denne siden.

Det kreves ikke OFA-fiskekort i Dikemarkvannene, men OFAs fiskeregler må følges langs strekningen markert med tykk linje. Fiskefangst fra alle vannene, uansett hvor i vannene fisken er tatt, gjelder i OFAs fiskekonkurranser og fangstrapporter. Vannene regnes av OFA som “moderne meitevann”. Dvs. at det er tillatt å drive meitefiske fra land eller is med inntil 3 stenger.

Dikemarkvannene (eller bare Dikemark som man sier lokalt) er kjent for å huse diger ål, mye suter, karuss, abbor, gjedde, mort og sørv. Det finnes også en liten storørretstamme. Det er også mulig at det finnes karpe i vannene. OFA oppfordrer til å drive “catch and release” på edel karpefisk og ål. Knuteløst hovnett og fuktet avkrokningsmatte er anbefalt grunnutrustning til denne type målrettet fiske.

Kjente fangster fra Dikemarkvannene:

I 2006 ble det tatt en suter på ca 2,9 kg i Ulvenvannet.

En mild augustnatt i 1991 tok Knut Øystein Nerdrum en gigantisk ål på 2750 gram i Verkensvannet. Metoden var målrettet bunnmeite med mortebit. Jan Bredo Nerdrum tok også en ål på 2105 gram, på samme sted med samme metode. Ålene ble satt tilbake i vannet.

En tidligere norgesrekord (1991) på karuss, 1900 gram, var tatt i Ulvenvannet.