Krepsing i Raudsjømarka

Torsdag 31.08 var det slutt på krepsesesongen i Raudsjømarka. Her er det begrenset kortsalg. Kortene blir lagt ut for salg en uke før sesongstart. Du kan da ringe og reservere, eller møte opp på trappa og kjøpe kort. Vi går tomme i løpet av en time eller to. Totalt ble det solgt 50 døgnkort i Mosjøen og 100 døgnkort i Raudsjøen/Børtervanna.

Oppsynet har vært ute å kontrollert, og alle har hatt kort i orden. Noen hadde plukket småkreps, disse ble satt tilbake i vannet. De flest innrapporterte fangstene ligger rundt 40-80 kreps per kort, noen har vært helt oppe i 143 kreps. Det gikk rykter om at det skulle ha blitt krepset for hardt og at det var kun småkreps å finne i år. Jeg tok derfor en tur ut for å lyse en natt, på noen spesialplasser, og fant 256 kreps over minstemålet. Jeg har vært mye i disse vannene siste 10 årene, og vet brukbart hvordan krepsebestandene skal være der. Alt virket som normalt. Noen steder var det derimot tatt ut merkbart mye stor kreps, men det er ikke unormalt etter at det har vært så mange krepsere ute! Det finnes fortsatt muligheter for å invitere til krepselag, om du orker å legge ned mye innsats, vet hvor det er best, og har best åte.

Det mangler fortsatt en del fangstrapporter. Her inne MÅ vi ha tilbake alle fangstrapportene, ellers får man ikke kjøpe krepsekort hit neste sesong.

De fleste som krepser her inne er fra Ski og Enebakk, og det er stort sett de samme som er ivrigst til å ringe og reservere kort hvert år. Mange har klaget litt over at de må kjøre helt fra Enebakk og til OFA i Sørkedalen midt i arbeidstiden, for å hente og betale de reserverte kortene. Vi skjønner at det fort er litt mye pes. Som en ekstraservice for disse krepserene, som har bosatt seg så langt utafor bomringen, så kjører vi derfor ut OFAbilen med de reseverte krepsekortene til Bysætermosan en kveld før sesongstart neste år, så kan folk få tak i kortene sine der ute. Info om dette legges ut på OFAsiden i god tid før kortreserveringen for sesongen 2007 starter.

Da er alt krepsefisket som OFA administerer slutt for i år, og du må vente helt til 06.08. kl 18.00, 2007.