Istykkelse-sjekk

Gutta fra adm-kontoret benyttet muligheten til å komme seg ut i sola for å sjekke isforhold og vår-røye i Nordmarka. Endelig en skikkelig vårdag med skyfri himmel, steikende sol og 15 grader! Isen hadde som ventet smeltet langs land på de fleste av vannene innover. På Elvann lå det derimot litt is. Etter å ha fått på flytedress og ispigger tok vi løpefart for å komme utpå vannet.

Vel utpå vannet var det tykk is, ca 40 cm og ikke noe problem. Vi skar rett over til øya for å sitte i le for vinden og dermed også midt i solsteika. Det var kun overvann og (åpent vann) inne ved land. Utpå var isen tørr og fin. Fiskeforholdene var helt perfekte!! Sola burde ha fått fart i vintertreg røye og ørret. (Les mer om isfiske etter røye her). Vel framme ved vårplassen begynte vi å borre opp. Det var 30-40 cm is her også. Først prøvde vi med en liten røyeblink (Lysdraken i gull) med ekstra lang fortom under (20 cm). I enden hadde jeg en liten rød lyskrok agnet med 5 hvite maggot.

Ingenting skjedde. Derfor gikk vi etterhvert over til mormyskha. En ganske stor type, svart med røde prikker og hvite øyne. Mormyskhaen ble agnet med 4 hvite maggot og senket ned (se bilde). Ingenting skjedde nå heller! Etter 20 nye hull og gått skikkelig lei, dro vi bort til den vanlige gytegrunna. Samme taktikken, men ingen ting skjedde her heller. Forholdene burde være optimale! Merkelig dårlig bitt. Det var antagelig fiskerne som det var noe i veien med. Denne turen føyer seg bare inn i rekken av bomturer under optimale forhold. Minner om min vanlige; “Les alt jeg har skrevet om fiske, og sørg for å ikke gjøre noe av det.”

Skal dere utpå isen nå, så VÆR forsiktig. Det er skummel is langs land. Elvann og Langvann er relativt greie i kanskje en uke til. Lavereliggende vann må betraktes som usikre. Ikke lenge til isen går nå. Jippii!!!