Høstfisket!

Nå popper det opp fjærmygg i vannene. Tida frem til midten av oktober kan gi noe av det beste og enkleste ørretfisket man får i Oslomarka. Fortsatt er det litt varmt i vannene, men det vaker bra på dager med lett duskregn eller om kvelden. Utover i oktober er det vindstille dager med solskinn som gjelder. For fluefiskerne går det nå i små fjærmygg- og maurimitasjoner.

 

Gå inn på Diskusjonsforumet og se de siste turrapportene fra Nordmarka! Det er tatt noen vannvittige fisker på harvemeite og nattfluefiske.

Sjekk også ørretbørsen under “Fangstrapporter”. Det ligger en del nytt der også, selv om det har vært litt problemer med publiseringen i det siste.

Folk fra Løvenskiold og flere andre som har fisket i Marka i en årrekke, melder om at de aldri har sett så mye stor fisk i Oslomarka som i år.

Gode fluer nå: Palmermygg eller myggklekker i str 18-20 og celleplastmaur i str 16.

Det er kun fredet på rennende vann og 100m på sidene av os i oktober (for å verne gytefisken). Ellers er det åpent for sportsfiske i Oslomarka-vannene hele året.

Best tørrflueføre i Oslomarka, nå i starten av september, er ofte på fuktige stille dager med lett duskregn. I oktober er det gjerne best på varme stille dager med sol. Men ingen regel uten unntak osv 🙂

Kom deg ut og fisk nå da!!!