Gjeddebilder

Undertegnede returnerer en fin gjedde en grytidlig sommerdag 2004. Vi hadde meita ål hele natten, og da det lysna tackla jeg om og sendte ut en fersk sørv (en karpefisk) på bunnmeite tackel etter gjedda.

Gjeddemeite grytidlig om sommeren kan være supereffektivt selv om det er ganske varmt i vannet. Storgjedda trives best i kaldt vann og står gjerne å trykker dypt om sommeren. Likevel må de ha mat iblandt og derfor foretrekker de å raide over grunnene på den kaldeste tida på døgnet. Dette er tidlig om morningen før sola står opp om sommeren.

 

Etter bare noen minutter begynte det å pipe i nappvarsleren og sena gikk jevnt ut. For å ikke kroke gjedda for dypt ble tilslaget satt inn etter 10 sekunder. Etter en herlig fight med høy tailwalking gikk gjedda i hoven. Ganske slank fisk så den veide ikke all verden. Etter å ha fjernet kroken på et mykt underlag (stående uti vannet) fikk den gå tilbake. Stor gjedde er dårlig matfisk, siden miljøgifter hoper seg opp i de. Dessuten kunne jeg godt tenke meg å få den flere ganger siden..