Fredningstid i bekkene

Minner om at oktober er fredningstid i elver/bekker i Oslomarka. Det er fredet i rennende vann og 100m på sidene av os i hele oktober. Dette for å verne gytefisken. Ellers i vannene er det bare å fiske. Det tas fortsatt bra med ørret.

Poenget med regelen mot å fiske i osene, er å hindre at det fiskes målrettet på gytefisk. 100m regelen er utformet med hovedtanke på de store elvene. I små tjern med mindre bekker praktiseres så klart ikke regelen like bokstavelig, og det vises skjønn så lenge selve formålet med fredningen overholdes.

Det er ofte på denne tiden at de største fangstene tas. Du kan f.eks dorge med kano i de store vannene. Husk redningsvest, det er kaldt i vannet. Det er ikke dumt å prøve en wobbler i flouriserende farger på denne tida. Ellers er det bra å fiske med sluk og spinner fra land. På natta er det mange harvemeitere ute og fisker med stripende mark i overflata. På vindstille, varme og solrike dager er det knallføre for fluefiskerne. Det går stort sett i mygg og maurimitasjoner med tynne fortommer. Fisken plukker ellers alle slags landinsekter som havner på vannet; biller, veps, breiteger osv.

Ørretfisket holder seg normalt godt ut til midten av oktober, om det ikke blir altfor kaldt. Deretter går det som regel bare en vei.

Ut å fisk!