Fisk i stua

Vi fiskeentusiaster nøyer oss ikke med fisk ute i naturen. Vi vil også gjerne ha fisk heime i stua. Spesielt om vinteren, da det er surt og kaldt ute, og det kan gå lang tid mellom hver fisketur.

Hvorfor ikke installere et akvarium i stua? Det er ikke så dyrt som man skulle tro, spesielt ikke hvis man handler i en akvariebutikk på nettet. På nettet er som regel utvalget større og prisene lavere. Nettbutikken Zoopermarked er en diger butikk som betjener hele Europa.  Dette er kanskje grunnen til at prisene er spesielt lave her.

Visste du at akvarier kan gi deg bedre helse?

I 2015, når National Marine Aquarium store 550000 liters akvarie skulle tømmes på grunn av forbedringer, så forskere sitt snitt til å kunne foreta en studie der de målte blodtrykk og hjerterytme på deltagerne underveis i fyllingen og gjenintroduseringen av fisk i akvariet.
Etterhvert som akvariet ble fyllt mer og mer opp med vann og fisk, jo mer avslappet ble deltagerene.

Førsteamanuensis i psykologi ved Plymouth University, Sabine Pahl, har forsket mye på hvilken betydning naturlige omgivelser har i behandling. Hun så i en annen studie hun var med i, at vann i omgivelsene har en like stor effekt som det å se grønne landskap.

– Om man gjennomgår mye stress for eksempel i forbindelse med jobb og bymiljøer med mye folk og støy, kan akvarier være en form for oase for avslapping og ro, hinter hun om i en kommentar til på den ovennevnte studien på University of Exeters sider.

Samfunnpsykologen Dr Mathew White ved University of Exeter mener at det de fant ut i studien er en flott mulighet for de som ikke har en enkel tilgang på naturlige landskaper, og mener at akvarier kan være en glimrende kilde for velvære.

Akvariemiljøet er stort

Marlen wollf mener at noe av det fineste med akvariemiljøet er at det samler kvinner, menn og barn i alle aldre fra alle samfunnslag. Religion, hva de mener politisk, hudfarge, hvor de kommer fra, tykk og tynn er helt uinteressant sier hun.

– Hun sier det er som en stor familie.